Vaso Velivasaki

Λίγα λόγια για μένα

Είμαι η Βασιλική Βελιβασάκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Είμαι σύζυγος αλλά και μητέρα.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Plymouth της Μ. Βρετανίας (Πιστοποίηση ΔΙ.ΚΑΤΣΑ 16676/4/11/1998) και ακολούθησα δεύτερο κύκλο σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από όπου και αποφοίτησα το 2001, λαμβάνοντας στη συνέχεια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από τη Νομαρχία Ηρακλείου (Αρ. Πρωτ. 12007/10/6/2002).

Με στόχο την εξειδίκευση, παρακολούθησα το τετραετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συστημικής Θεραπείας στο Πρόγραμμα Μελέτης και Εκπαίδευσης σε Ανθρώπινα Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Ν. Παρίτση, στο Τμήμα Ιατρικής (2002-2006). Έχω εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων ( Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Κρήτης κ.ά.) καθώς και στη συμβουλευτική Ψυχολογία. Είμαι Τακτικό Μέλος του ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων).

Motto

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ατομική Ψυχοθεραπεία

«Το πιο μεγάλο ταξίδι μας το κάνουμε μέσα στην ψυχή μας» Νίκος Καζαντζάκης

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε άνθρωπο αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες στη καθημερινότητά του. Μέσα από τη μελέτη των συστημάτων, δίνεται η δυνατότητα να επαναπροσδιοριστεί ο εαυτός, οι σχέσεις, ακόμη και η στάση ζωής. Κυρίως όμως απευθύνεται σε οποιονδήποτε νιώθει έτοιμος να ανοίξει, μέσα σε ένα ασφαλές και αυθεντικό περιβάλλον, το δρόμο προς την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη.

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

«Σε μια οικογένεια, η αγάπη καταπραΰνει πληγές, δένει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη και φαντάζει σαν μια μουσική που φέρνει την ηρεμία.» Φρίντριχ Νίτσε

Απευθύνεται σε κάθε οικογένεια, που θέλει να ισορροπήσει και να εξελίξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης και σχέσης των μελών της. Επικεντρωνόμαστε στην κατανόηση των μοτίβων αλληλεπίδρασης αλλά και στα δυναμικά των σχέσεων (πώς ο ένας επηρεάζει τον άλλο) και μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον επαναπροσδιορίζουμε την παγιωμένη δυναμική.

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Ομαδική Ψυχοθεραπεία (ομάδα ενηλίκων/γονέων εφήβων)

«Να ‘ρθείτε το γι’ αυτό μαζί να το καλοσκεφτούμε Και ό,τι δε βρίχνω μοναχός, όλοι μπορεί να βρούμε.» ΟΜΗΡΟΣ, Οδύσσεια, Κ 191-192, μετ. Γ. Ψυχουντάκης

Μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά και επαγγελματικό συντονισμό, αποτελεί ένα εξαιρετικά δυναμικό και θεραπευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ενθαρρύνεται η εξωτερίκευση και συζήτηση των εμπειριών και των συναισθημάτων του κάθε μέλους. Μαθαίνουμε όλοι μαζί, μέσα από τη συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα δυσάρεστα συναισθήματα ή τις καταστάσεις που μας απασχολούν.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία (ομάδα ενηλίκων/γονέων εφήβων)

Συμβουλευτική Γονέων

«Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός.» Βίλχελμ Μπους

Παρέχεται βοήθεια και καθοδήγηση ώστε ο γονέας/οι γονείς να εμβαθύνουν στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των παιδιών τους σε συνάρτηση με την εξελικτική φάση που βρίσκονται τα παιδιά αλλά και τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς τους. Ουσιαστικά μαθαίνουν να κατανοούν αλλά και να διαχωρίζουν τις ανάγκες των παιδιών από τις προσωπικές τους ανάγκες, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού και υγειούς περιβάλλοντος για την εξέλιξη των παιδιών σε υπεύθυνους, αυτόνομους και ευτυχισμένους ενήλικες.

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική ζεύγους

«Η αληθινή αγάπη δεν είναι τίποτα άλλο από την αναπόφευκτη επιθυμία να βοηθήσουμε τον άλλο να είναι αυτός που είναι.» Χόρχε Μπουκάι

Απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς τους τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους. Εστιάζουμε στα ζητήματα που αφορούν τη σχέση του ζευγαριού, υπό το πρίσμα των προσωπικών αναγκών, προσδοκιών και προτύπων του κάθε μέλους. Η δυναμική του κάθε ζευγαριού διαφέρει, όπως ακριβώς και η κάθε προσωπικότητα των μελών του. Μαζί, διερευνούμε και συζητούμε τον τρόπο με τον οποίο το ζευγάρι μπορεί να φτάσει στο βέλτιστο επίπεδο επικοινωνίας, διαπραγμάτευσης και κατανόησης αναγκών αλλά και επίλυσης διαφορών.

Συμβουλευτική ζεύγους